123 Scrabble! Kuinka aloittaa pelaaminen

Kuinka aloitan Scrabblen pelaamisen? – tämän kysymyksen kysyvät tuhannet ihmiset, jotka eivät ole vielä pelanneet tätä peliä. Jotkut heistä luopuvat edes kokeilemisesta, koska säännöt vaikuttavat liian monimutkaisilta. On sääli, koska ne eivät ole sellaisia – Scrabble (tai sen online-muunnokset) on yksinkertainen sanapeli, joka koostuu sanojen järjestämisestä kirjaimista. Mitä sinun pitäisi tietää siitä alussa? Tässä on lyhyt ohje!

1.Pelaa joitain Scrabblen klooneja

On parasta oppia kokeilemalla. Perinteinen Scrabble eroaa verkkoversioista lähinnä sanallisten bonusten suhteen. Alkuperäisessä pelissä sinun tulee yksinkertaisesti asettaa kirjain kohtaan, jossa on bonus, kun taas Literakissa on tärkeää sovittaa tietyn väriset kirjaimet kyseisellä värillä merkittyihin kohtiin. Nämä eivät ole kovin suuria eroja, mutta voit saada enemmän joustavuutta kokeilemalla muutamia pelejä. Myöhemmässä kehitysvaiheessa kannattaa keskittyä yhteen osa-alueeseen, mutta alussa on parasta oppia mahdollisimman monta Scrabble-lajiketta.

2.Tulosta itsellesi luettelo kaksikirjaimisista sanoista

Aluksi jopa kaksikirjaimisten sanojen (puhumattakaan kolmikirjaimisista) lista voi tuntua mahdottomalta. Siksi kannattaa ainakin osan niistä tulostaa ja katsella niitä päivän aikana. Kykymme muistaa tahattomasti on todella hyvä. Joten miksi et käyttäisi tätä taitoa oppiaksesi sanoja Scrabblea varten?

3.Yritä oppia myös sanojen merkitys

Ihmisen mieli voi muistaa helpommin sanat, jotka tuovat jotakin mieleen. Siksi, jos aiot saavuttaa pitkän aikavälin vaikutuksen eikä vain voittaa yhtä tai kahta peliä, lue joitakin Scrabble- tai Literak-sanakirjoja (esimerkiksi Scrabblemania), joissa on yksittäisten sanojen merkitys. Sen lisäksi, että se antaa sinun käyttää vapaasti niiden muunnelmia, se myös rikastuttaa tietämystäsi!

4.Pelaa parempia vastustajia vastaan

Voit ansaita korkean sijoituksen pelaamalla monia heikkoja vastustaja vastaan. Voitot ovat tietysti houkuttelevia kaikille kunnianhimoisille pelaajille, eikä pisteitä ansaita menettämällä, mutta pitkällä aikavälillä parempien pelaajien välttäminen on umpikuja. Opit eniten niiltä, ​​joiden kanssa et voita pitkään aikaan. Mutta kun se tapahtuu, ja muutaman kuukauden (tai vuoden) kuluttua voit lopulta voittaa, tyytyväisyys on sitä suurempi.

5.Tutustu online-sanakirjoihin

Monien pelaajien mielestä sanojen tarkistus pelin aikana on huijausta. Vaikka klassisessa versiossa Scrabble on helppo nähdä, käyttääkö joku sanakirjaa pelin aikana, se on paljon vaikeampaa Internetissä. Säännöt eivät kuitenkaan kiellä sitä. Huomaa kuitenkin, että jotkut saattavat jopa kokea tämän eräänlaisena petoksena. Verkkotietokantojen tutkiminen ennen peliä tai sen jälkeen on paitsi täysin rehellistä, myös välttämätöntä oppiakseen enemmän sanoja ja kehittyä pelaajana.

6.Muistele äidinkielen oppitunteja

Jopa tuhansien hyödyllisten sanojen muistaminen ei saa meitä käyttämään niitä välittömästi kaikissa taivutuksissa. Loppujen lopuksi suomen kielellä suurelle osalle yksittäisistä verbeistä (mukaan lukien partikkelit) liittyy jopa useita kymmeniä (!) taivutuksia. On mahdotonta muistaa niitä kaikkia. Joten palataan takaisin lukion tai yläkoulun oppitunneille ja muistetaan kieliopin säännöt.

7.Älä vältä erilaisia ​​aikarajoja

Useimmat pelaajat erikoistuvat ennemmin tai myöhemmin tiettyyn aikarajaan mieluummin olipa kyse pikapelistä, jopa viiden minuutin pelistä vai pidemmästä, 20 minuutin tai puolen tunnin pelistä. Alussa kannattaa kuitenkin pelata otteluita monissa muunnelmissa. Voit paitsi selvittää, mikä sopii sinulle parhaiten, mutta se on myös erinomainen tilaisuus oppia erilaisia ​​strategioita.

8.Pelaa, pelaa ja vielä kerran pelaa!

Viimeinen vinkki on ehkä kaikkein yksinkertaisin, mutta jokainen Scrabblen pelaaja kertoo sinulle – mikään ei voi korvata todellista peliä! Tietysti kielioppitaidon hiominen, taistelujen katselu YouTubessa, oppaiden (kuten tämän) lukeminen, kaksikirjaimisten sanojen pänttääminen ja yksittäisten sanojen merkitysten oppiminen on erittäin tärkeä asia. Kuitenkin kokemusta ei voida saada teoriassa. Pelaamalla opit vahvuuksistasi ja heikkouksistasi, opit, mitä sinun on parannettava, ja mikä toimii pelissä niin hyvin, että voit jo kilpailla tässä suhteessa paljon kokeneempien Scrabblen faneiden kanssa. Joten – kaiva esiin pölyiset lautapelit, asenna sovellukset – jokaisella mestarilla on oltava ensimmäinen kerta, parhaiten pisteytetyt sanat ovat vielä edessäsi!