Hauskanpitoa sääntöjen ulkopuolella – mielenkiintoisimmat pelit, jotka laajentavat Scrabblen ideaa

Mielenkiintoisimmat muunnelmat Scrabblesta. Ei vain Scrabble – sanapelit, jotka pelaavat ideoilla. Vaihtoehtoiset Scrabblen muodot.

Scrabble on epäilemättä maailman suosituin sanapeli, ja sillä on monia muunnelmia ja vaihtoehtoisia versioita. Niitä luodaan muuttamalla luovasti alkuperäisen pelin sääntöjä. Tämän ansiosta ne pystyvät yllättämään fanit ja asettamaan heille uusia mielenkiintoisia haasteita.

Tarkastelemme joitain mielenkiintoisia Scrabblen variantteja. Kuinka peli, jonka luulet tuntevasi hyvin, voi muuttua? Tässä epätavallisia Scrabblen versioita!

Anagrammit

Helpoimmin toteutettavissa olevat Scrabble-muutos tehdään muuttamalla pelisääntöjä vaikuttamatta käytettyihin elementteihin. Yksi niistä on Anagrammit. Tämä pelivariantti käyttää vain kirjainlaattoja ilman pelilautaa.

Laatat asetetaan kuvapuoli alaspäin tasaiselle pinnalle. Pelaajat kääntävät vuorotellen yksittäisiä kirjaimia ja antavat itselleen hetken aikaa katsoa näkyvää sarjaa. Jokainen, joka huomaa mahdollisen sanan kirjaimien joukosta, voi ottaa sen ja sijoittaa sen eteensä.

Tälle pelimuunnokselle on ominaista nopea tahti ja vähän odotusta. Tässä ei ole paljon aikaa ajatteluunb. Tämän ansiosta se on suosittu muunnos Scrabble-pelaajien keskuudessa, jotka harjoittavat turnauksessa hyödyllisiä taitoja.

Ekologinen” Scrabble

Tämä pelivariantti tuo vain yhden muunnoksen, joka muuttaa merkittävästi peliä. Se käyttää samoja elementtejä, jota käytämme tavallisessa Scrabble-pelissä – kaikkia kirjaimia ja pelilautaa. Paitsi että “tyhjät” laatat ovat “kierrätettäviä” – tästä johtuu termi “ekologinen” Scrabble.


Se toimii seuraavasti – jokainen pelaaja, joka aloittaa vuoronsa ennen sanan tekemistä, voi ottaa yhden “tyhjistä” laatoista pelilaudalla ja korvata sen vastaavalla kirjaimella. Joten jos “tyhjää” käytettiin korvaamaan kirjain “S” sanassa, pelaaja, jolla on se sarjassaan, voi sijoittaa sen sinne ja ottaa “tyhjän” laatan uudelleen käyttöön. On kuitenkin tärkeää, että pelaaja korvaa kirjaimen täsmälleen samalla kirjaimella – se ei voi olla erilainen, vaikka tulos olisi myös hyväksyttävä sana.

Scrabble pasianssi

Tämä pelivariantti on tarkoitettu niille, jotka haluavat harjoittaa taitojaan Scrabble-pelissä, mutta joilla ei ole vastustajaa tällä hetkellä. Sillä on täsmälleen samat säännöt kuin tavallisessa Scrabbless – yhdellä erolla. Sitä pelataan yksin.

Pelaaja siis pelaa kierrokset sääntöjen mukaisesti järjestäen sanat yksitellen. Tässä versiossa voit pelata aikaa vastaan ​​- yrittää saada mahdollisimman monta pistettä rajoitetun rajan sisällä. Voit myös pyrkiä saamaan enimmäismäärän pisteitä ilman aikarajaa.

Super Scrabble

Monimutkaisemmat Scrabble-muunnelmat edellyttävät muita elementtejä. Yhtenä esimerkkinä on Super Scrabble. Tämä peliversio otettiin käyttöön vuonna 2004 tavoitteena luoda jännittävämpi mutta haastavampi pelin versio.

Super Scrabblelle on ominaista suurempi lauta – 21 x 2, 15 x 15 sijaan. Siinä käytetään myös kaksi kertaa enemmän kirjaimia kuin Scrabble-perusversiossa. Laudalla on enemmän pisteytyskenttiä ja korkeammat kertoimet (enintään neljä).

Tämän ansiosta tässä Scrabble-versiossa strateginen ajattelu ja hallituksen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen ovat tärkeämpiä.

Junior Scrabble

Tämä Scrabble-versio on suunniteltu nuorimmille. Taulu on isompi ja sen yhdellä puolella on sanoja. Pelaajan tehtävänä on vain sijoittaa kirjaimet siten, että siinä näkyvät sanat järjestetään alusta alkaen. Tämän ansiosta nuorimmat Scrabble-pelaajat voivat oppia pelisäännöt ja tarvittavan ajattelutavan.

Kun he tuntevat olonsa varmaksi Scrabble-pelin kanssa, he voivat kääntää laudan ympäri. Sen takaosassa he löytävät samanlaisen laudan kuin Scrabblen “aikuisten” versio.

Ainoa raja on mielikuvitus

Nämä ovat tietysti vain muutama esimerkki erilaisista Scrabble-muunnelmista. Käytännössä mikään ei estä pelaajia tekemästä omia muutoksia pelin monipuolistamiseksi. Erityisesti ne, jotka eivät vaadi muutoksia käytettyihin elementteihin.